Prijava

Pozabljeno geslo
Registracija

Registracija

Polja, označena z zvezdico, so obvezna*

Že imate račun? Prijavite se.

Pozabljeno geslo

Ali ste pozabili geslo?

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

O spletni trgovini in splošnih pogojih nakupa

SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE ZOO LJUBLJANA  

Splošno:

 1. Splošni pogoji spletne trgovine ZOO Ljubljana (Medvedji rob) veljajo za vse naše ponudbe in vsako prodajo oziroma dobavo blaga ali storitev ZOO Ljubljana. Kupec z uporabo spletne strani ZOO Ljubljana soglaša z uporabo Splošnih pogojev uporabe spletnega mesta in z Izjavo o varstvu in obdelavi osebnih podatkov (na voljo tukaj), z uporabo spletne trgovine ZOO Ljubljana in z oddajo naročila pa sprejema in priznava te splošne pogoje, kar označi s potrditvijo ustreznega okenca. 
 2. Kupčevi ali katerekoli drugačni pogoji od splošnih prodajnih pogojev veljajo le, če so bili s strani ZOO Ljubljana pisno potrjeni. 
 3. Potrjeni dogovor o odstopanju posamezne točke od točke iz splošnih prodajnih pogojev ZOO Ljubljana ne vpliva na veljavnost ostalih točk oziroma določil teh pogojev. 
 4. Splošni pogoji nakupa veljajo tudi za nakup pedagoških programov z rezervacijo. Več o rezervaciji programov na voljo tukaj.

Ponudba:

 1. Pravilnost podatkov: ZOO Ljubljana se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ZOO Ljubljana ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili spremembo ali odstop od naročila.
 2. Prikaz artiklov: Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.
 3. Artikli, ki niso v spletni trgovini: Nekaterih artiklov ni na voljo v spletni trgovini, možno pa jih je kupiti v trgovini Medvedji rob v živalskem vrtu. Zanje pošljite povpraševanje na spletna.trgovina@zoo.si

Registracija:

 1. Izvedba nakupa: Za izvedbo nakupa v spletni trgovini ZOO Ljubljana predhodna registracija ni potrebna, je pa priporočljiva, saj lahko tako sledite svojim naročilom in rezervacijam. V kolikor boste nakup opravili kot gost, se vaši podatki ne bodo shranili v spletni trgovini in pri vašem naslednjem nakupu jih boste morali ponovno vnašati.
 2. Brisanje uporabniškega računa: Za brisanje registriranega uporabniškega računa na spletni trgovini ZOO Ljubljana pošljite zahtevek na e-naslov spletna.trgovina@zoo.si z zadevo: Zahtevek za brisanje uporabniškega računa.

Dostava spletnih naročil:

 1. Stanje naročil: Naročila fizičnih artiklov bodo praviloma obdelana in pripravljena za pošiljanje v roku treh delovnih dni. Naročilo storitev – ZOO doživetij – prejmete na navedeni e-naslov v elektronski obliki.
 2. Brezplačno pošiljanje: Naročila v vrednosti 50 € ali več vam v Sloveniji dostavimo brezplačno (pred oddajo naročila izberite možnost »Brezplačna dostava«).
 3. Stroški dostave: Za naročila, ki so nižja od 50 €, kupec plača stroške pošiljanja v vrednosti 4,9 €.
 4. Dostava: Storitev dostave izvaja DPD v skladu s svojimi pogoji. Trenutni rok DPD dobave je do 5 delovnih dni. Skupaj z obdelavo pošiljke s strani ZOO Ljubljana in dostavo DPD do 8 delovnih dni.
 5. Osebni prevzem trgovskega blaga: Osebni prevzem trgovskega blaga, kupljenega preko spletne trgovine, je mogoč v obratovalnem času blagajne ZOO Ljubljana. Ko bo naročilo pripravljeno na prevzem, vas bomo o tem obvestili na e-naslov, naveden v naročilu.
 6. Osebni prevzem letnih vstopnic: Letne vstopnice in darilne vrednostne kartice prevzamete v roku enega dneva na blagajni ZOO Ljubljan s potrdilom o naročilu/plačilu, ki ste ga prejeli na e-naslov.
  Zaradi povečanega obiska ZOO Ljubljana med vikendi, priporočamo prevzem kupljenih letnih vstopnic med delovniki.
 7. Pošiljanje v tujino:
  • Blaga iz trgovine Medvedji rob ne pošiljamo neposredno v tujino. Za možnosti pošiljanja izven Slovenije prosimo, da nas kontaktirate na spletna.trgovina@zoo.si.
  • We do not offer international shipping at the moment. For more info please contact spletna.trgovina@zoo.si

Načini plačila:

 1. PLAČILO S KARTICAMI: Omogočamo vam udobno in varno plačevanje preko sistema UJP s kreditno ali debetno kartico (Activa, Maestro, MasterCard, Visa) ter spletne banke (Abanet, NLB Klik). Za plačevanje preko spleta potrebujete “močno dvostopenjsko avtentikacijo”, ki jo uredite na svoji banki.
 2. PLAČILO PO PREDRAČUNU ali po povzetju/ob prevzemu: je možno samo po predhodnem dogovoru na spletna.trgovina@zoo.si
 3. PLAČILO NA BLAGAJNI: Plačilo pedagoških programov lahko izvedete na blagajni ZOO Ljubljana.

Varnost in vračila:

 1. Sprememba in preklic naročila: Ker vam želimo naročilo dostaviti čim hitreje, na žalost ne moremo spremeniti ali preklicati že oddanega naročila.
 2. Manjkajoči račun:  Račun vam bo poslan po elektronski pošti na e-naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Prosimo, preverite, da se ni znašel med nezaželeno pošto (spam). V paketni pošiljki prejmete dobavnico.
 3. Reklamacija: V primeru, da ste prejeli napačen/poškodovan izdelek ali je bila pošiljka nepopolna, vas prosimo, da nas kontaktirate. Da bi vam lahko čimprej pomagali vas prosimo, da pripravite številko naročila/računa ter razlog reklamacije. V primeru, da ste se odločili za zamenjavo izdelkov, prosimo zanemarite račun, ki ga boste prejeli v novi pošiljki.
 4. Odstop od pogodbe: Kupci – fizične osebe imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) pravico, da kupljeno blago vrnete brez navedbe razloga. O nameravanem vračilu nas morate pisno obvestiti najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga na elektronski naslov spletna.trgovina@zoo.si in izpolniti zahtevek za vračilo kupnine, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. Vrnitev prejetega blaga na naslov ZOO Ljubljana, skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe v roku 14 dni od prejetja blaga se šteje za sporočilo o nameravanem vračilu. Blago morate vrniti v ustrezni embalaži, z originalno etiketo, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, izdelek pa ne sme imeti vidnih znakov uporabe. Obvezno priložite tudi originalni račun ter podatke, potrebne za vračilo kupnine (zlasti podatke o bančnem računu). Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Živalski vrt Ljubljana, Večna pot 70, 1000 Ljubljana. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo). Morebitne stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru odstopa od pogodbe ZOO Ljubljana nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe in kupljenega blaga vrne vsa prejeta plačila. ZOO Ljubljana vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Omogočamo tudi zamenjavo izdelka. V primeru menjave stroške poštnine krije kupec. Pričetek postopka vračila pričnete z izpolnitvijo obrazca za odstop od pogodbe.
 5. Pravne osebe: Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Reševanje sporov:

 1. Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ZOO Ljubljana in kupcem velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi dokazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.
 2. ZOO Ljubljana bo skušalo vse morebitne spore rešiti sporazumno, v kolikor to ne bo mogoče pa bo o morebitnih sporih odločalo stvarno in krajevno pristojno sodišče. 
 3. Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina www.zoo.si v lastništvu ZOO Ljubljana, ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
 4. ZOO Ljubljana, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembo Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS), je potrošnikom na voljo tukaj.


Podatki o podjetju:

Živalski vrt Ljubljana
Večna pot 70
1000 Ljubljana


Tajništvo: + 386 1 24 42 188


E-naslov za pomoč strankam: spletna.trgovina@zoo.si


Domača stran: www.zoo.si

Spletna trgovina ZOO Ljubljana: www.trgovina.zoo.si

Tekoči račun: Banka Slovenije, 01261-6030380391 

IBAN: SI56012616030380391

SWIFT: BSLJSI2X

Davčna številka: SI44188960

Matična številka: 5052700000

 
Direktorica: Barbara Mihelič, univ. dipl. biol.

Lastnik in ustanovitelj: Mestna občina Ljubljana.

Pridružijo si pravico do spremembe splošnih pogojev brez predhodnega obvestila.

Zadnjič posodobljeno: 14.3.2024

Dostopnost